Tsjechië schorst in totaal zes internationals

Ger
8 april 2009, 15:21   Bijgewerkt: 8 april 2009, 16:07

De Tsjechische voetbalbond haalt de bezem flink door de nationale ploeg. Naast het ontslag van bondscoach Petr Rade blijken in totaal zes internationals per direct op non-actief te zijn gezet wegens een gebrek aan discipline.

Milan Baros (foto), Martin Fenin, Vaclav Sverkos, Radoslav Kovac, Marek Matejovsky en Tomas Ujfalusi zijn voorlopig niet welkom bij het nationale elftal. De Tsjechen verloren een week geleden met 1-2 van Slowakije en zagen de kansen op WK-kwalificatie behoorlijk slinken. Na afloop van dat duel bleken de zes spelers echter een feestje te hebben gevierd.

Van Ujfalusi werd woensdag al eerder bekend dat hij stopt als international. De verdediger van Atletico Madrid werd vorige week gefotografeerd in het gezelschap van een aantal prostituees. Ook AC Milan-verdediger Marek Jankulovski, die in eerste instantie onterecht werd genoemd als een van de boosdoeners, overweegt uit woede eveneens te stoppen.

Eerder stapte al technisch directeur Karel Poborsky op vanwege de affaire. De voormalige aanvaller van Manchester United was woedend over het gedrag van de spelers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen