Vertonghen: "Bondscoach uit Nederland goede zaak"

Ger
8 april 2009, 10:57

Het ontslag van René Vandereycken als bondscoach van België komt bij de internationals die in Nederland hun brood verdienen niet als een verrassing. Ajacied Jan Vertonghen ziet een Nederlander als nieuwe keuzeheer van de Rode Duivels wel zitten.

"We hadden hier rekening mee gehouden. Een coach wordt altijd afgerekend op de resultaten. Tegen Bosnië was ik er niet bij, maar ik weet dat de groep nog achter Vandereycken stond", aldus Vertonghen in Het Nieuwsblad. "Misschien is een bondscoach uit Nederland een goede zaak."

Maarten Martens sluit zich bij Vertonghen aan. "Ze doen het overal ter wereld zeer goed", zegt de AZ'er over Nederlandse trainers. "Tactisch en communicatief zijn ze heel sterk, al spreken ze doorgaans niet zo graag Frans. Maar ook daar valt een mouw aan te passen."

"In het voetbal heb je geen tijd om iets op te bouwen. Je moet meteen resultaat boeken in tien of twaalf matchen", weet AZ-verdediger Gill Swerts in Gazet van Antwerpen. "Het is te makkelijk om alles op Vandereycken af te schuiven, maar tactisch had hij misschien andere oplossingen moeten zoeken. En dan komen bepaalde emoties naar boven, ook bij de spelers."

Sébastien Pocognoli, eveneens op de loonlijst bij AZ, toont zich in Gazette des Sports niet rouwig om het ontslag van de bondscoach. "Vandereycken was niet iemand die veel praatte. Noch met mij, noch met de groep. Door de resultaten verrast zijn ontslag mij niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen