AZ-belgen: "Cohesie bij Rode Duivels niet goed"

7 april 2009, 08:57   Bijgewerkt: 7 april 2009, 09:08

Volgens Sebastien Pocognoli en Maarten Martens is er iets goed mis bij de nationale ploeg van België. In een interview met De Telegraaf kraken de internationals van AZ de sfeer bij de Rode Duivels, die na twee nederlagen tegen Bosnië-Herzegovina deelname aan het WK van 2010 vrijwel kunnen vergeten.

"Bij ons nationaal team is de cohesie niet goed, waar dat bij AZ juist wel het geval is. Wij zijn bij AZ één groep, met een geweldige beleving. Daarom heb ik hier nooit problemen. En als speler presteer je nu eenmaal beter als je vertrouwen hebt in de groep waar je mee werkt. Het probleem is: bij de Rode Duivels wil niet iedereen voor iedereen werken", stelt Pocognoli, die vorige week na een interland in de kleedkamer ruzie zou hebben gehad met Timmy Simons en Stijn Stijnen.

Ook Maarten Martens voelt zich niet erg thuis bij de nationale ploeg. Vorige week moest hij beide duels met Bosnië zelfs vanaf de tribune bekijken, terwijl hij topfit was. "Bizar? Ja, bizar kun je het inderdaad wel noemen. Telkens heb ik het gevoel, dat ik in een andere wereld ben beland als ik naar mijn vaderland terugreis."

"Toen ik in Bosnië doorhad dat ik er weer naast kwam te staan, ben ik me meteen gaan focussen op de wedstrijd van AZ. Hier heb je een goede visie en duidelijkheid en ik ben een speler die dat nodig heeft. Jammer, dat het zo moet lopen in ons vaderland", aldus de technische middenvelder, die bij AZ onomstreden is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen