Ajax walst over Sparta heen

5 maart 2006, 16:16

Ajax heeft de smaak te pakken. Met bij vlagen uitstekend spel rolden de Amsterdammers zondag Sparta op: 6-0. Dit betekende alweer de vijfde competitiezege op rij voor de ploeg van Danny Blind, die zich stevig op de vierde plaats van de eredivisie genesteld heeft. Klaas Jan Huntelaar, die twee weken geleden tegen RBC Roosendaal al vier keer trefzeker was, was met drie doelpunten opnieuw de grote man aan de kant van Ajax.

"Heracles heeft hier 0-0 gespeeld. Wij hebben gewonnen van Heracles. We hebben dus een goede kans om hier te winnen", riep ex-Ajacied Anthony Obodai stoer in het programmaboekje van Ajax-Sparta. De logica van de Ghanees was inventief gevonden, maar in praktijk bleek alles anders. Sparta, dat dit seizoen toch vooral leunt op haar sterke defensie, werd zondag volledig zoek gespeeld door het gretig ogende Ajax. De ploeg van Danny Blind legde de ene fraaie aanval na de andere op de mat en de doorgaans zo betrouwbare defensie van Sparta werd aan alle kanten uitgespeeld door de ontketenede Ajacieden.

Deze twee treffers waren het startsein voor een waar doelpuntenfestijn. Nadat Pienaar, die na maandelange afwezigheid weer terug was in de basis, al een geweldige kans op 3-0 had gemist zorgde Klaas Jan Huntelaar vlak voor rust voor het derde Amsterdamse doelpunt. De spits rondde een voorzet van Rosales met een knappe voetbeweging feilloos af. Wie dacht dat Ajax na deze derde treffer in de tweede helft gas terug zou nemen, had het mis. Via Vermaelen en twee treffers van opnieuw Huntelaar, waarvan de laatste uit een geweldige vrije trap, liep Ajax binnen een kwartier na rust uit naar 6-0.

In het laatste half uur van de wedstrijd geloofde Ajax het wel. Hoewel Huntelaar nog dicht bij zijn vierde treffer van de middag was, bleef het bij 6-0. Gezien de nederlagen van FC Groningen, SC Heerenveen, FC Utrecht en NEC doet Ajax hiermee uitstekende zaken in de strijd om een plaats bij de top-vijf. Sterker nog, gezien het spel van de Amsterdammers moet het vreemd lopen wil de ploeg nog naast de vierde plaats grijpen. Sparta daarentegen moet angstig naar beneden kijken. Door de zeges van NAC Breda en Willem II is de ploeg nog altijd allesbehalve zeker van lijfsbehoud.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen