PSV profiteert bij Sparta van misstap Heerenveen

4 april 2009, 22:41   Bijgewerkt: 4 april 2009, 23:05

PSV wacht een belangrijke periode in de Eredivisie. De Brabanders wonnen zaterdag zelf met 0-2 bij Sparta Rotterdam en zagen SC Heerenveen op bezoek bij Heracles Almelo niet verder komen dan 1-1. Door deze resultaten is het verschil tussen de nummers vier en vijf met nog vijf duels te gaan geslonken tot slechts drie punten.

De laatste vier minuten van de eerste helft waren zaterdag beslissend. In die fase scoorde PSV twee keer. Tot dan zag het er niet naar uit dat de regerend kampioen gemakkelijk afstand zou nemen van de degradatiekandidaat. De ploegen waren min of meer aan elkaar gewaagd.

Dat gebeurde in de 41e minuut. Vervolgens was de 44e minuut cruciaal. Rydell Poepon kwam vrij voor Andreas Isaksson, maar de topschutter van Sparta schoot tegen de Zweedse keeper op. In de tegenaanval maakte Ola Toivonen, goed spelend, er meteen 2-0 voor PSV van.

Na een kwartier hervond PSV de controle. Vrij simpel konden de Brabanders het duel uitspelen. Er kwamen kansen. Ibrahim Afellay trof de paal. Dzsudzsak knalde tegen Ramos op, Nordin Amrabat raakte de lat.Veel meer zat er ook voor PSV niet in. Daarvoor hadden te veel spelers last van vermoeidheid, na de verre reizen van de laatste weken wegens interlandplichtingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen