Zakelijk PSV brengt Vitesse derde verlies op rij toe

21 maart 2009, 21:37   Bijgewerkt: 21 maart 2009, 22:07

Vitesse blijft het spoor in de Eredivisie nog even bijster. De ploeg van trainer Theo Bos verloor zaterdag bij PSV voor de derde keer op rij: 2-0. Ibrahim Afellay en Ola Toivonen maakten de doelpunten voor de landskampioen, die door de nederlaag van SC Heerenveen bij De Graafschap (vrijdag) zijn achterstand op de nummer vier heeft verkleind tot vijf punten.

PSV was wel weer eens aan een overwinning toe. De formatie verloor in de vorige vijf duels maar liefst tien punten. Gek genoeg waren ze in Eindhoven niet eens zo ontevreden over het spel tegen AZ, FC Groningen, Heerenveen, FC Twente en Feyenoord. Dat was tegen Vitesse heel anders. De thuisclub bewoog zich in zo'n traag tempo over het veld dat het regelmatig door de eigen aanhang werd uitgefloten.

Vitesse legde de kampioen van de laatste vier jaar weinig in de weg. Als excuus voor de ondermaatse prestatie mocht verliezend trainer Theo Bos de afwezigheid van twee belangrijke spelers aanvoeren. Smaakmaker Dalibor Stevanovic is nog steeds geblesseerd. Nicky Hofs was net als Rogier Molhoek weer eens geschorst.

Ola Toivonen was vlak na rust dichtbij de tweede treffer van PSV. Hij trof echter de paal. De Zweed kon net als de laatste wedstrijden niet echt overtuigen. Hij stelde in zeventigste minuut wel de zege veilig. Toivonen kreeg de bal na een actie van Dirk Marcellis voor de voeten en twijfelde geen moment: 2-0.