ManU verliest, Hiddink en Chelsea profiteren niet

21 maart 2009, 18:20   Bijgewerkt: 21 maart 2009, 18:30

Manchester United lijkt de kluts kwijt te zijn in de Engelse Premier League. De formatie van manager Sir Alex Ferguson leed zaterdag bij Fulham zijn tweede nederlaag op rij: 2-0. Vorige week werd voor eigen publiek kansloos verloren van titelconcurrent Liverpool (1-4).

Al na zeventien minuten stond Manchester voor een loodzware opgave. Paul Scholes kreeg rood nadat hij hands maakte om een doelpunt te voorkomen, waarna Danny Murphy de toegekende penalty benutte. Na rust kwamen de bezoekers beter voor de dag en ondanks de numerieke minderheid kregen ze goede kansen op de gelijkmaker. The Mancunians faalden echter in de afronding.

In de slotfase van het tweede bedrijf kreeg de lijstaanvoerder vervolgens de deksel op de neus. In een tijdsbestek van acht minuten pakte Wayne Rooney twee gele kaarten. Bovendien maakte Zoltan Gera drie minuten voor tijd de verlossende goal namens de Londense thuisclub.

Chelsea heeft geweigerd te profiteren van de nederlaag van Manchester United. De Londenaren verloren onder leiding van Guus Hiddink het hoofdstedelijke onderonsje van Tottenham Hotspur: 1-0. Luka Modric maakte vijf minuten na de onderbreking het enige doelpunt. Het is pas de eerste nederlaag voor Chelsea sinds Hiddink er aan het roer staat.

Bij een overwinning had Chelsea de achterstand op Manchester United kunnen verkleinen tot één punt. Liverpool, de andere titelkandidaat, heeft die kans pas op zondag. The Reds treden dan thuis aan tegen Aston Villa.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!