Feyenoord zet belangrijke stap richting play-offs

15 maart 2009, 14:23   Bijgewerkt: 15 maart 2009, 15:34

Feyenoord krijgt het linkerrijtje van de Eredivisie in zicht. In eigen stadion boekten de Rotterdammers zondag een 1-0 overwinning op uittredend landskampioen PSV, dat hierdoor de aansluiting verliest met de top-vier. Leroy Fer maakte diep in de tweede helft met een kopstoot het winnende doelpunt.

Een topper kan je het niet echt noemen, als de nummer tien en vijf van de Eredivisie tegenover elkaar staan. Maar aan alles merkte je dat het toch iets bijzonders was, het duel tussen Feyenoord en PSV in de Kuip. Het zonnetje scheen, het veld in de Kuip lag er prachtig bij en voor beide teams stond veel op het spel. Want het gaat dan wel niet meer om de titel, maar beide teams moeten vol aan de bak om Europees voetbal veilig te stellen. Voor PSV kan dat door in de top-vier te eindigen, terwijl Feyenoord moet hopen op een plekje in de play-offs om het laatste UEFA Cup-ticket.

Feyenoord bakte er in deze fase van de wedstrijd weinig van, maar door de missers van PSV bleef het overeind. En zoals wel vaker in duels waarin één ploeg een aantal opgelegde kansen mist, viel het doelpunt uiteindelijk aan de andere kant. Een hoekschop van Diego Biseswar werd ingekopt door Leroy Fer, die zijn elftal daarmee een uiterst belangrijke zege bezorgde. Want met nog zeven duels te gaan is het linkerrijtje, en het bijbehorende ticket voor de play-offs, ineens binnen handbereik.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen