Pranjic en Svec mogelijk niet tegen Sparta

9 maart 2009, 16:50

SC Heerenveen moet komend weekend tegen Sparta mogelijk twee sterkhouders missen. Danijel Pranjic en Michal Svec kwamen niet ongeschonden uit de strijd met streekgenoot FC Groningen en het is hoogst onzeker of beide spelers in de loop van de week de groepstraining kunnen hervatten. "Het wordt spannend. Aan het eind van de week kunnen we meer zeggen", zegt fysiotherapeut Erik ten Voorde.

Pranjic moest tegen FC Groningen de strijd al na een kwartier staken, met een op het oog zware liesblessure. Heel ernstig lijkt de kwetsuur niet te zijn, maar er is vermoedelijk wel sprake van een verrekking. "Het ging vandaag (maandag, red) al weer iets beter met Danijel", zegt Ten Voorde op de website van Heerenveen. Of Pranjic het duel met Sparta haalt, weet Ten Voorde niet. "Het wordt kantje boord."

Svec viel zaterdag vlak na rust uit met een knieblessure en volgens Ten Voorde is er bij de Tsjechische middenvelder sprake van geïrriteerd kapsel in het gewricht. "Vandaag ging het alweer beter dan zondag. De eerste vier,vijf dagen zijn bepalend. Ook voor Svec geldt dat we eind deze week meer duidelijkheid hebben. Er is een kansje dat hij kan spelen, maar hij is een twijfelgeval", aldus de fysiotherapeut.

Wie er tegen Sparta zeker niet bij is, is Mika Väyrynen. De Fin heeft nog altijd last van zijn knie, een blessure die hij vorige maand opliep in het duel met Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen