Didulica: "Had al dagen vlinders in mijn buik"

9 maart 2009, 01:00   Bijgewerkt: 9 maart 2009, 07:58

Voor het eerst sinds oktober 2006 stond Joey Didulica zondag onder de lat tijdens een competitiewedstrijd. De Kroaat was in de eerste maanden van dit seizoen tweede keeper bij AZ, maar is door de blessure van Sergio Romero plots de man die de Alkmaarders naar de titel moet leiden. "Misschien is dit gerechtigheid, nu is het mijn beurt om belangrijk te zijn voor AZ", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Didulica maakte de volledige voorbereiding op het huidige seizoen mee, in de wetenschap dat zijn concurrent Sergio Romero op dat moment deelnam aan de Olympische Spelen. Pas enkele dagen voor de start van de competitie keerde Romero terug in Alkmaar en Didulica rekende er op dat hij het seizoen mocht beginnen als eerste keeper. Coach Louis van Gaal koos echter voor Romero, tot grote teleurstelling van Didulica. En omdat Romero het uitstekend deed, bleef Didulica tweede keeper. Tot donderdag, toen Romero zijn hand kapot sloeg tegen een muur. Plots was Didulica niet langer bankzitter, maar eerste keeper.

Althans, tot afgelopen donderdag. Toen ramde Romero uit pure frustratie over de bekeruitschakeling zijn hand kapot tegen de muur van de kleedkamer, waardoor hij zes weken niet kan keepen. "Toen ik hoorde dat Sergio zijn hand gebroken had, stroomde de adrenaline direct door mijn lijf. Of ik niet nerveus was? Nee, eerder opgewonden, excited. Dit was iets waar ik van droomde", vertelt Didulica.

En volgend seizoen? Kan Didulica het opbrengen om, als Romero weer fit is, weer op de bank plaats te nemen? "Ach", zegt hij, "tweede keeper zijn achter Sergio Romero, is ook geen schande. En dat we volgend seizoen mogelijk Champions League spelen, is voor mij ook belangrijk. Maar ik ben nog helemaal niet bezig met volgend seizoen, eerst genieten van de komende weken. Als het seizoen voorbij is, zien we wel verder. Dingen kunnen immers snel veranderen in de voetballerij."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen