PSV krijgt weer dreun in blessuretijd

8 maart 2009, 18:22   Bijgewerkt: 8 maart 2009, 19:32

Voor de tweede keer in ruim een week heeft PSV zich laten ringeloren in blessuretijd. Nadat vorige week SC Heerenveen in de laatste seconden de volle winst pakte (2-3), gaf PSV ditmaal tegen FC Twente een zeker lijkende overwinning uit handen. Blaise N'Kufo maakte in de 94ste minuut de belangrijke gelijkmaker (1-1).

FC Twente houdt daardoor een voorsprong van negen punten op PSV. Beide clubs strijden om een plaats bij de beste vier, goed voor plaatsing voor Europees voetbal. FC Twente is nu zestien duels ongeslagen.

spandoek

spandoek

De ontmoeting met PSV was voor FC Twente de vierde in tien dagen, alle op eigen veld. PSV heeft dit seizoen weinig hinder van dergelijke zware sessies, na vroegtijdige uitschakeling in beker en Europa Cup.

Misschien mede daardoor werd PSV na de hervatting wat sterker. Dat leidde in de 63e minuut tot de openingstreffer van Eindhovense makelij. Dzsudzsak reageerde attent op een snel genomen vrije trap van Edison Mendez en schoof de bal beheerst langs Boschker. Even was de concentratie aan Twentse kant onvoldoende geweest. Het leek daarbij te blijven. In blessuretijd echter maakte N'Kufo zijn 101e eredivisiedoelpunt voor FC Twente, op aangeven van Eljero Elia.