Reker noemt uitstel 'je reinste competitievervalsing'

6 maart 2009, 17:20   Bijgewerkt: 6 maart 2009, 17:28

PSV is woedend over het feit dat de competitiewedstrijd tegen FC Twente op het laatste moment één dag uitgesteld is. In plaats van zaterdagavond, wordt het duel nu zondagmiddag om 16.30 uur gespeeld. De reden hiervoor is dat de nieuwe grasmat in de Enschedese Grolsch Veste niet op tijd af is. 

Algemeen directeur Jan Reker van PSV spreekt schande van verandering, die door de KNVB betiteld wordt als 'overmacht'. "Uiteraard gingen we niet akkoord toen we hoorden van het mogelijk uitstel. Dat hebben we mondeling en schriftelijk kenbaar gemaakt. Reglementair kan PSV op dit moment niets doen omdat het besluit tijdig is aangegeven. Onze voorbereiding is echter helemaal in de war. We hebben geëist om de aftrap gewoon te laten plaatsvinden op zaterdagavond, maar dat heeft de KNVB niet ingewilligd. Dit is je reinste competitievervalsing", briest hij.

"Dit heeft ook grote gevolgen voor onze fans. Die hebben mogelijk vrijaf genomen, of hebben andere zaken gepland. Dat is nu ook door de war", besluit Reker.

In een verklaring op de eigen website gaat PSV zelfs een stapje verder. De club stelt daarin dat FC Twente bewust het veld heeft laten vervangen, om zo een extra rustdag te hebben. "Het is PSV volstrekt duidelijk dat de achterliggende gedachte van FC Twente is om de spelers meer uitgerust aan de wedstrijd tegen PSV te laten beginnen. PSV is van mening dat FC Twente ook op 9 maart het veld had kunnen vervangen, dan had de club twee weken tot aan de volgende thuiswedstrijd gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen