Rutten denkt ondanks 'ramp' niet aan opstappen

4 maart 2009, 09:30

De positie van Fred Rutten bij Schalke 04 is verder onder druk komen te staan. Het Duitse bekertoernooi was voor de ploeg uit Gelsenkirchen nog de enige kans op een prijs, maar tweedeklasser FSV Mainz bleek dinsdag in de kwartfinale met 1-0 te sterk. Toch peinst Rutten er niet over om de handdoek in de ring te werpen.

"Dit is een ramp, absoluut", verzucht de geplaagde coach tegen Kicker. "Maar het is voor mij geen optie om mijn functie neer te leggen. Ik ben een vechter."

Technisch manager Andreas Müller is not amused over de bekerblamage. "Dit doet ontzettend veel pijn", zegt de oud-middenvelder. "Het is verdomd jammer dat we in de 88ste minuut een dom tegendoelpunt krijgen. Zeker ook omdat wij in de tweede helft de betere ploeg waren, maar we verzuimden echte kansen uit te spelen."

Volgens verdediger Heiko Westermann is door de bekeruitschakeling één van de belangrijkste doelstellingen van het seizoen in rook op gegaan. "We hadden enorm hoge verwachtingen van het bekertoernooi. Dit is echt een domper."

Door de nederlaag wordt het voor Schalke 04 nog een heel lastig verhaal om Europees voetbal te halen. In de competitie staat de ploeg namelijk slechts achtste.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen