De Graafschap gaat 'dopingclausule' in contract zetten

3 maart 2009, 16:19   Bijgewerkt: 3 maart 2009, 16:24

De Graafschap gaat spelers in de toekomst expliciet wijzen op het dopingreglement van de KNVB. De club uit Doetinchem wil zelfs bepaalde straffen in contracten laten opnemen, zoals ontslag of inhouding van salaris, als het dopingreglement overtreden wordt. Dit naar aanleiding van het incident rond Purrel Fränkel, die voor een maand geschorst is omdat hij op een feestje een joint gerookt had.

"De FBO (federatie van betaaldvoetbalorganisaties, red.) heeft dat reglement opgesteld", zegt technisch manager Leen Looyen in Dagblad de Gelderlander. "We willen het reglement opnemen in nieuwe contracten en er ook strafmaatregelen als ontslag of niet doorbetalen aan koppelen, om ons in te dekken."

De Graafschap kondigde maandag, toen bekend werd dat er in de urine van Fränkel sporen van marihuana gevonden waren, direct aan dat de verdediger een 'passende straf' zou krijgen. Ontslag is volgens Looyen niet aan de orde. "Het is niet direct een stimulerend middel, ik denk dat het eerder slecht dan goed voor je is. Maar laat duidelijk zijn: ik keur het gebruik van marihuana helemaal af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen