"Een penalty? Gewoon, goed schieten en scoren"

28 februari 2009, 00:40

Danijel Pranjic is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een koele kikker. Tegen PSV hield hij zijn zenuwen prima in bedwang, toen hij in de slotminuut een strafschop mocht nemen. De Kroaat stuurde Isaksson de verkeerde kant op, legde de bal in het zijnetje en schoot zijn ploeg zo naar de overwinning (2-3).

"Wat het geheim is van een goede penalty? Gewoon, goed schieten en scoren", zegt de lachende Pranjic tegen FCUpdate.nl. "Meestal wissel ik de hoek waar in ik schiet, een beetje af. Maar donderdag tijdens de training had ik een aantal strafschoppen genomen, allemaal in de linkerhoek. Daar schoot ik nu dus ook maar."

Met zijn benutte penalty bezorgde Pranjic zijn ploeg drie heel belangrijke punten, die volgens de Kroaat ook verdiend zijn. "Ik denk dat wij verdienden te winnen. PSV speelde niet slecht, maar over de hele wedstrijd gezien waren de beste kansen voor ons. Dit is absoluut een belangrijke zege, we hebben een mooie stap gezet richting Europees voetbal. De tweede plaats is ook voor ons een doel, ja. Maar het belangrijkste is om bij de eerste vier te eindigen, zodat we Europees voetbal hebben."

In Eindhoven maakte SC Heerenveen een fraaie trilogie compleet. Eerder dit seizoen boekte de ploeg namelijk ook al zeges in de Kuip en de ArenA. "Ja, geweldig. Dat zijn toch de drie traditionele topteams in Nederland, mooi om ze allemaal in eigen huis te verslaan. Maar aan de andere kant: als je al dat soort wedstrijden wint, moet je eigenlijk hoger staan dan vierde. We hebben te veel punten laten liggen tegen mindere tegenstanders, net zoals vorig jaar. Of dat frustrerend is? Natuurlijk, een beetje. Maar dit soort mooie overwinningen maken veel goed", grijnst de Kroaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen