Nijland: "Toch maar niet uit m'n dak gegaan"

Ger
22 februari 2009, 09:00

Door een late treffer van Danko Lazovic greep PSV zaterdagavond de volle winst bij FC Groningen. Uitgerekend Stef Nijland leverde in de 93ste minuut de beslissende voorzet. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van de noorderlingen en speelde er tot vorig seizoen nog in het eerste elftal.

Hans Nijland

Hans Nijland

"Ik kan zijn gevoelens goed begrijpen. Mijn vader gunt me het allerbeste, maar zijn hart klopt uiteraard voor FC Groningen", zegt de jeugdinternational. "Het was bijzonder om tegen mijn oude club te spelen, ook al duurde mijn invalbeurt slechts kort. Voor mij was het bovendien de eerste keer dat ik het met PSV in de voor mij vertrouwde Euroborg tegen FC Groningen opnam."

Voorafgaand aan zijn cruciale assist op Lazovic, beleefde Nijland enkele lastige minuten. "Vanwege de pressie van Groningen speelde ik bijna continu als een veredelde vleugelverdediger. Ik kwam niet in mijn spel, maar gelukkig kreeg ik één goede bal naar voren, waarna ik een voorzet kon afleveren. Danko maakte ondertussen een goede loopactie en scoorde. Daar hadden we eerlijk gezegd niet meer op gerekend."

Na het doelpunt zat de Groningse PSV'er even met zijn emotie in de knoop. "Aan de ene kant wilde ik uit m'n dak gaan, want dit is een belangrijke overwinning. Maar ik heb me toch ingehouden omdat FC Groningen mijn oude club is", aldus Nijland, die zich met een gerust hart in het Brabantse carnavalsgedruis gaat storten. "We zijn nu twee dagen vrij, dus daar heb ik wel tijd voor. Ik heb het alleen nog niet eerder meegemaakt. Ik laat me maar meeslepen door m'n ploeggenoten."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen