NEC-spelers balen: "Dit is dood- en doodzonde"

19 februari 2009, 07:05

Dat NEC over twee wedstrijden zou verliezen van Hamburger SV, daar had iedereen wel op gerekend. Maar dat de Nijmeegse ploeg de eerste wedstrijd in eigen stadion kansloos met 0-3 zou verliezen, lag toch ook weer niet in de lijn der verwachtingen. Heel Nijmegen hoopte op een stuntje, maar het zat er geen moment in.

Vijf minuten voor de pauze opende Trochowski de score met een directe vrije trap, waarna even later Alex Silva de genadeklap uitdeelde. Dat Olic er na rust zelfs nog 0-3 van maakte, was eigenlijk niet eens meer van belang. "Na die 0-2, zo vlak voor rust, was de wedstrijd gespeeld", weet middenvelder Bas Sibum. "Heel jammer, want in de eerste helft deden we het best goed. We creëerden zelf geen kansen, maar gaven ook niets weg. Die 0-1 viel uiteindelijk uit een vrije trap trap, maar die bal mocht er eigenlijk niet in. Hij ging eigenlijk recht door het midden. Zonde."

{image-old[25608][right-half][]}Amper vijf minuten na deze 0-1 lag ook de tweede treffer al achter NEC-doelman Gabor Babos, toen Alex Silva een voorzet van Mladen Petric binnentikte. "Toen was het over voor ons, die 0-2 vlak voor rust was een enorme mentale tik. We wisten toen dat we kansloos waren", verzucht Sibums teamgenoot Ramon Zomer. "Lullig, want we gaven amper kansen weg."

Wat Zomer vooral opviel, was het verschil in kracht tussen beide teams. "Die jongens van HSV zijn fysiek allemaal ijzersterk. Op een gegeven moment gaf ik even een schouderduw en in de Eredivisie raken de meeste tegenstander daar wel van uit balans. Maar deze jongens gaven geen krimp. Het zijn allemaal beren van kerels."

Hoe dan ook, feit is dat NEC niet langer hoeft te dromen van een vervolg in het UEFA Cup-toernooi. "Tsja, we moeten realistisch zijn. Normaal gesproken zijn we uitgeschakeld, deze 0-3 poetsen we niet meer weg. Dood- en doodzonde, want het was echt niet nodig geweest om hier al zo ruim te verliezen. Nu moeten we maar proberen om nog wat te maken van de return in Hamburg, er reizen toch 4.500 fans mee. Bovendien maken wij zoiets ook niet elke dag mee", weet Sibum.

"Of het mogelijk is om te genieten van de wedstrijd in Hamburg? Tsja, geen idee", besluit Zomer. "Zoals ik me nu voel, niet. Maar misschien denk ik er over een paar dagen anders over. We moeten eigenlijk maar proberen om dit zo snel mogelijk van ons af te zetten en toch nog iets moois te maken van die wedstrijd in Duitsland."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen