Eduardo: "Mooiste moment van mijn leven"

17 februari 2009, 11:20   Bijgewerkt: 17 februari 2009, 11:35

Een jaar nadat hij in het duel met Birmingham City een zware beenbreuk opliep, maakte Eduardo maandag een glorieuze rentree op de Engelse velden. In het FA Cup-duel met Cardiff City vierde hij zijn terugkeer met twee goals. "Dit was de mooiste dag van mijn leven, heel emotioneel om weer te scoren", reageert hij.

Na zijn eerste doelpunt kuste de Kroaat zijn trouwring. "Dat was omdat mijn vrouw en kind me altijd gesteund hebben in de moeilijke tijd die ik doorgemaakt heb", vertelt hij. Zijn tweede treffer vierde Eduardo met Tony Colbert, de hersteltrainer van Arsenal. "Ik denk dat hij de laatste maanden meer tijd doorgebracht heeft met Tony, dan met zijn vrouw", lacht coach Arsene Wennger. "Tony verdiende deze knuffel, net als de andere fysiotherapeuten bij Arsenal. Ze hebben allemaal geweldig werk verricht."

Wenger is vooral blij dat de 25-jarige Eduardo nu eindelijk weer zorgenloos kan voetballen. De afgelopen periode twijfelde de coach er immers regelmatig aan, of de Kroatische spits weer terug zou kunnen keren op het hoogste niveau. "Er zijn genoeg voorbeelden van voetballers, die na een dergelijk zware blessure nooit meer terugkeren op het veld. De artsen waren altijd optimistisch, maar ik hield zelf een slag om de arm. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Eduardo nu weer kan voetballen. Zeker ook omdat ik bij hem zelf nooit enige twijfel bespeurde. Hij is misschien een klein mannetje, maar mentaal is hij zo sterk als een beer", aldus de Franse manager.

Eduardo raakte geblesseerd op 23 februari 2008, in een duel met Birmingham City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen