Van Boxel ontsnapt aan straf, Van Guldener pissig

17 februari 2009, 07:09

Robert van Boxel krijgt geen schorsing opgelegd voor de zware overtreding, waarmee hij Excelsior-aanvaller Michel van Guldener zwaar blesseerde. Van Guldener kan door de charge van Van Boxel ruim een half jaar niet voetballen, maar reglementen van de KNVB schrijven voor dat de verdediger van MVV niet gestraft kan worden.

Reden hiervoor is dat arbiter Diks (foto) aangegeven heeft, dat hij de overtreding van Van Boxel tijdens het duel 'waargenomen' heeft. "De scheidsrechter heeft het duel beoordeeld. In dat geval mag er geen vooronderzoek meer worden gedaan. Ook al heeft de scheidsrechter achteraf aangegeven dat hij een verkeerde interpretatie aan de situatie heeft gegeven", aldus een KNVB-woordvoerder in het AD.

Van Guldener, die een kuitbeenbreuk en zware knieblessure aan de charge van Van Boxel overhield, heeft weinig begrip voor het standpunt van de KNVB. "Ik ben hier vrij pissig over. Maar wat moet ik er verder aan doen? Het lijkt of de scheidsrechter zijn hachje probeert te redden", aldus de 23-jarige spits. Ook Excelsior-coach Ton Lokhoff snapt er niets van. "Dit was een aanslag. Als je dit anders beoordeelt, dan snap je er niets van. Dan heb je een nog grotere fout gemaakt dan dat je zegt 'ik heb het niet gezien.' Ik vind dat de scheidsrechter zich hiermee zelf in de vingers snijdt. Hij stond op een paar meter afstand en had rood moeten geven", briest de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen