Vitesse en Sparta nemen afstand van degradatiezone

15 februari 2009, 16:29   Bijgewerkt: 15 februari 2009, 17:08

Sparta en Vitesse nemen met de week wat meer afstand van de degradatieplaatsen. Beide ploegen konden zondag op een ijskoud Kasteel dan ook wel leven met een gelijkspel: 0-0.

Sinds Theo Bos het trainersstokje heeft overgenomen van Hans Westerhof zijn de Gelderlanders bezig aan een opmars. Bos verloor alleen met Vitesse bij FC Twente, maar pakte daarna elf punten uit de laatste vijf duels. Vorig week verraste Vitesse in het eigen Gelredome Ajax (4-1).

Sparta had wellicht ook op meer gehoopt tegen Vitesse. Trainer Foeke Booy pakte vorige week bij Roda JC zijn eerste uitzege in meer dan een jaar en wilde die meevaller tegen de Arnhemmers een gepast vervolg geven.

Vitesse heerste het eerste half uur tegen Sparta, maar het aantal kansen bleef beperkt. Lasse Nilsson was in de vijfde minuut dichtbij 0-1, maar doelman Cassio Ramos lag prima in de weg. Ook verdediger Nicky Kuiper was gevaarlijk, maar zijn schot ging na een kwartier voorlangs.

Sparta kreeg voor rust de bal nauwelijks over de middellijn. Het middenveld grossierde in balverlies en miste duidelijk de zieke Arne Slot (griep). Op slag van rust maakte Edouard Duplan nog bijna de onverdiende 1-0 voor de Kasteelclub.

Sparta kwam echter het vaakst in de problemen als de verdedigers terugspeelden op hun Braziliaanse doelman. Ramos toonde zich de afgelopen weken tegen Feyenoord en Roda JC een prima lijnkeeper, maar hij kan slecht meevoetballen. Trainer Foeke Booy kwam dan ook geregeld boos van de bank af als zijn defensie Ramos weer in de problemen bracht.

Diezelfde doelman voorkwam kort in de tweede helft tot twee keer toe een voorsprong van Vitesse via Nilsson en schoten van Rogier Molhoek en spits Ricky van Wolfswinkel.

Vitesse-doelman Piet Velthuizen voorkwam met enkele prima reddingen doelpunten van onder anderen Rydell Poepon. Vitesse ging toch nog bijna met de winst naar huis, maar Nilsson schoot vlak voor tijd op de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen