Matig FC Groningen wint thuis van Heracles

Ger
15 februari 2009, 16:25   Bijgewerkt: 15 februari 2009, 18:10

FC Groningen heeft zondag een slechte thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo toch met de volle winst afgesloten. Voor de noorderlingen, die na de winterstop nog ongeslagen zijn, scoorden Gonzalo Garcia en Marcus Berg. Dankzij de overwinning blijft de ploeg stevig in de subtop van Eredivisie aanwezig.

De Groningers hadden aan een goede fase vlak voor rust voldoende om de drie punten in de tas te steken. Uitgerekend Gonzalo Garcia, vorig seizoen nog uitkomend voor Heracles, tikte in de 38ste minuut van dichtbij de openingstreffer in de korte hoek. De Spanjaard deed dat op aangeven van Martijn Meerdink, die na een verhelderend gesprek met coach Ron Jans zijn rentree in de basis maakte. De Winterswijker was enige tijd niet welkom in de eerste selectie vanwege zijn weigering in te vallen tegen FC Twente.

Heracles ging echter mee in het lage niveau van het duel, dat bovendien werd afgewerkt op een bedroevend slechte grasmat. Voor rust had alleen Darl Douglas twee mogelijkheden om de bezoekers aan een treffer te helpen. De vleugelspeler zag sluitpost Luciano da Silva beide keren redding brengen. In de tweede helft had Ricky van den Bergh pech met een fraaie uithaal op de lat. FC Groningen concentreerde zich na de thee vooral op het consolideren van de voorsprong.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen