Arbiter Kuipers krijgt steun uit onverwachte hoek

15 februari 2009, 00:03

Voor veel supporters van PSV was arbiter Björn Kuipers zaterdag de gebeten hond. De leidsman gaf AZ een strafschop na een lichte overtreding van Jeremie Brechet op Demy de Zeeuw, maar verzuimde even later de bal aan de andere kant ook op de stip leggen na een handsbal van Stijn Schaars. Dit leidde tot spreekkoren in het Philips Stadion, met name over het beroep van Kuipers' moeder.

Danny Koevermans nam het na het duel echter op voor Kuipers, die in zijn ogen prima floot. "Ik snap dat fans emotioneel reageren, maar zulke spreekkoren zijn niet goed te praten. Ik vond eigenlijk dat de stadionspeaker het nog lang liet doorgaan, voordat hij de supporters vroeg om te stoppen met de spreekkoren."

Volgens Koevermans hadden de fans bovendien geen reden om boos te zijn. "Die penalty voor AZ was gewoon terecht. En die handsbal van Stijn Schaars...tsja. Ik vind zelf dat er een verschil zit tussen bewust en onbewust hands. Hier kon hij niets aan doen, dus ik vond het geen strafschop", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen