Swerts: "Nagelaten om mokerslag uit te delen"

15 februari 2009, 00:00   Bijgewerkt: 14 februari 2009, 23:54

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de meeste spelers van AZ ongetwijfeld getekend voor een gelijkspel tegen PSV, maar na de 2-2 tegen de landskampioen verlieten de Alkmaarders toch met een wrang gevoel het Philips Stadion. In de tweede helft gaf AZ namelijk een comfortabele 0-2 voorsprong uit handen.

Door treffers van Swerts en Martens stond AZ al na een half uur met 0-2 voor, maar twee goals na de pauze van Danny Koevermans voorkwamen de twaalfde competitiezege op rij voor AZ. "Jammer", zegt Swerts tegen FCUpdate.nl. "We hadden hier een mokerslag uit kunnen delen, door drie punten te pakken. Niet alleen aan PSV, maar ook aan FC Twente en Ajax. Als wij zo'n zware uitwedstrijd zouden winnen, zou namelijk bij hen de hoop op de titel wellicht enigszins verdwijnen."

"We liepen na rust achter de feiten aan", vindt ook centrumverdediger Kew Jaliens. "PSV deed het goed, vooral via Dzsudzsak werden ze een paar keer gevaarlijk. En Koevermans is gewoon een goede spits, dat bewees hij weer met zijn twee doelpunten."

Gezien het wedstrijdverloop was de 2-2 voor AZ dus een teleurstelling, maar feit blijft dat een gelijkspel in Eindhoven natuurlijk een prima resultaat is. "Klopt. Het was belangrijk om deze wedstrijd niet te verliezen en dat is gelukt. Natuurlijk is het zonde dat we een 0-2 voorsprong weggeven, maar we liggen nog steeds op koers."

Ook Swerts benadrukt dat AZ geen enkele reden heeft om in de war te raken na dit eerste puntverlies sinds half november. "Waarom zouden we nu gaan twijfelen? We zijn nog steeds bezig met een fantastisch seizoen en moeten gewoon op deze weg doorgaan. Deze kleine teleurstelling komen we ongetwijfeld te boven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen