Koevermans: "AZ wordt kampioen, zeker weten"

14 februari 2009, 23:31

Danny Koevermans twijfelt er niet aan dat de landstitel dit jaar naar Alkmaar gaat. De aanvaller van PSV is er van overtuigd dat AZ de voorsprong die het de afgelopen weken opgebouwd heeft, niet meer uit handen geeft. 

AZ heeft negen punten meer dan FC Twente, de nummer twee op de ranglijst. Regerend kampioen PSV heeft zelfs vijftien punten achterstand en Koevermans heeft de hoop op titelprolongatie dan ook laten varen. "AZ wordt kampioen, zeker weten", zei hij na de topper tegen de Alkmaarders (2-2) tegen FCUpdate.nl. 

"En dat zeg ik niet om ze extra druk op te leggen, hoor. Maar ze hebben zo veel kwaliteit, met name op het middenveld en voorin, dat ik ze weinig wedstrijden meer zie verliezen. Zeker ook omdat ze achterin de boel goed dicht kunnen houden. Dus over zo'n anderhalve maand kunnen ze in Alkmaar het verdriet van twee jaar geleden wegdrinken", zegt de aanvaller, verwijzend naar de dramatische ontknoping van het seizoen 2006/ 2007. Toen had AZ de titel voor het grijpen, maar verloor het de laatste competitiewedstrijd tegen Excelsior. Hierdoor gingen de bloemen naar PSV.

Overigens speelde Koevermans zaterdag een absolute hoofdrol in de topper tussen PSV en AZ. De spits zorgde er met twee prima doelpunten voor dat PSV een 0-2 achterstand om wist te buigen in een 2-2 gelijkspel. "Gerechtigheid, want we verdienden een puntje", zegt hij. "En zelf is het natuurlijk lekker om twee keer te scoren. Het was lang geleden dat ik in de basis stond, dus ik wilde graag belangrijk zijn voor de ploeg en mijn waarde bewijzen. Ideaal, dat dat op deze manier gelukt is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen