Resino leidt Atletico naar zege in debuutwedstrijd

8 februari 2009, 20:32   Bijgewerkt: 8 februari 2009, 20:43

Atletico Madrid heeft de uitwedstrijd tegen laagvlieger Recreativo Huelva eenvoudig naar zijn hand gezet. Al bij rust was de eindstand van 3-0 bereikt. Sergio Agüero opende in de openingsfase de score. Vervolgens gaf Diego Forlan met twee treffers de Madrileense zege meer vorm. Bij de bezoekers zat Resino, de opvolger van de ontslagen Javier Aguirre, voor het eerst op de bank als hoofdtrainer.

Ook Villarreal heeft zijn ontmoeting met een degradatiekandidaat gewonnen. Op eigen veld boekte de subtopper een 2-1 overwinning op Numancia. Giuseppe Rossi nam beide doelpunten voor zijn rekening. Tussentijds had Carlos Reina Aranda de bezoekers nog op gelijke hoogte gezet.

Nummer zeven Malaga bracht het treffen met een club uit het rechterrijtje eveneens tot een goed einde. Voor eigen publiek werd Almeria ondanks een 2-0 achterstand met 3-2 huiswaarts gestuurd. Salva Ballesta werd met twee treffers matchwinner, terwijl Jose Mane uitgroeide tot de schlemiel door een rode kaart.

De laatste club in de subtop van de Primera Division heeft geen zege geboekt. Op bezoek bij nummer achttien Real Mallorca kwam Deportivo La Coruna niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Aritz Aduriz zette thuisclub vlak na rust op voorsprong. Joan Verdu maakte vanaf de penaltystip gelijk.

In de stand blijft nummer drie Sevilla de subtop aanvoeren. De tweevoudig UEFA Cup-winnaar leed zaterdag op eigen veld wel een gevoelige nederlaag tegen stadsgenoot Betis. Valencia, dat later tegen Osasuna speelt, staat vierde, gevolgd door Villarreal, Atletico, Malaga en Deportivo.