Van Marwijk: "Schaars kan eigenlijk alles"

6 februari 2009, 12:50

Na een absentie van bijna 2,5 jaar is Stijn Schaars weer terug in de selectie van Oranje. De middenvelder van AZ is door bondscoach Van Marwijk opgeroepen voor de wedstrijd tegen Tunesië. "Hij verdient het", vindt de bondscoach.

Schaars veroverde na het WK van 2006 al een vaste plaats in de nationale selectie, maar verdween door aanhoudend blessureleed daarna uit beeld. Pas sinds deze zomer is hij weer helemaal fit en sindsdien volgt Van Marwijk hem nauwlettend. "In de zomer, toen de voorbereiding op het seizoen nog aan de gang was, ging ik al regelmatig naar AZ om Stijn te bekijken. Dat ben ik de afgelopen maanden blijven doen en eigenlijk is hij alleen maar beter gaan voetballen", vertelt de bondscoach.

"Je ziet dat hij steeds fitter wordt. Daarom krijgt hij steeds meer oog voor, bijvoorbeeld, een steekbal of opening", vervolgt Van Marwijk zijn lofzang. "Bovendien is hij een type speler, waarvan we er niet veel hebben. Hij kan eigenlijk alles en verdient deze plek in de selectie. Ik ben heel blij dat hij weer zijn oude niveau haalt."

Schaars speelde zijn laatste interland in november 2006, tegen Engeland (1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen