Van der Vaart aanvoerder tegen Tunesië

6 februari 2009, 12:37   Bijgewerkt: 6 februari 2009, 12:44

Rafael van der Vaart is tegen Tunesië aanvoerder van het Nederlands elftal. De middenvelder van Real Madrid neemt de band over van vaste captain Giovanni van Bronckhorst, die vanwege fysieke problemen niet geselecteerd is.

"Nu Van Bronckhorst er niet is, schuift de band door naar mijn reserve-aanvoerder. Dat is inderdaad Van der Vaart", zo liet bondscoach Bert van Marwijk weten.

Van Marwijk liet verder weten dat hij tegen Tunesië weinig experimenten uit zal voeren. "We zien dit als een voorbereiding op de wedstrijd tegen Schotland, eind maart. Daarom zullen we vooral proberen om vastigheid te creëren. Ook qua systeem en opstelling, ja. Of we nieuwe spelers een kans geven? Nou, jullie kunnen allemaal zien dat twee linksback (Tim de Cler en Giovanni van Bronckhorst, red.), niet beschikbaar zijn. Op die plek kunnen we dus zomaar iemand laten debuteren."

Edson Braafheid van FC Twente is, door de absentie van Van Bronckhorst en De Cler, de enige pure linkervleugelverdediger in de selectie van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen