Berg: "Top-vijf nu het doel voor FC Groningen"

Ger
5 februari 2009, 08:39

Marcus Berg tekende woensdagavond vanaf elf meter tegen NEC voor zijn eerste doelpunt van 2009. Door de uiteindelijke 2-0 zege sloeg zijn club FC Groningen een belangrijke slag in de subtop van de Eredivisie.

Hoewel coach Mario Been van de Nijmeegse club zijn twijfels had over de uitsluiting van de verdediger, begrijpt Berg de beslissing van arbiter Tom van Sichem wel. "Hij (Zomer, red.) raakte de bal niet, dus wat mij betreft is het een rode kaart. Ik was op weg naar het doel en kon door zijn ingreep niet meer op mijn benen blijven staan." Berg benutte daarna zelf de strafschop. "Ik heb geen vaste hoek. Pas als ik achter de bal ga staan, beslis ik hoe de penalty ga nemen. Deze keer schoot ik naar rechts en de keeper ging naar de linkerhoek."

De topschutter van FC Groningen had de score eigenlijk al na zes minuten moeten openen. Vrij voor doelman Gabor Babos faalde hij in twee instanties. "Dat was slecht afgewerkt. Ik schoot precies op het lichaam van de keeper. Daarna kwam ik in een ongunstige positie en raakte de bal nog de paal", aldus Berg, die van zijn trainer Ron Jans onlangs het verwijt kreeg te weinig mee te voetballen. "Die kritiek kan ik begrijpen. Ik wil ook beter meevoetballen en ik denk dat ik dat in deze wedstrijd goed heb gedaan. Maar er zullen altijd spelers zijn die me op dat gebied overtreffen. Ik wil toch vooral doelpunten scoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen