Rode kaart helpt FC Groningen in het zadel

4 februari 2009, 22:54   Bijgewerkt: 5 februari 2009, 02:40

FC Groningen heeft prima zaken gedaan in de strijd om een Europees ticket. De ploeg van trainer Ron Jans rekende in eigen stadion af met concurrent NEC: 2-0. Bij de Nijmeegse ploeg moest Ramon Zomer halverwege de eerste helft met rood van het veld.

Marcus Berg kreeg na zes minuten al een uitgelezen kans om de thuisploeg aan de leiding te brengen. De doorgebroken Zweed schoot de bal echter slordig tegen goalie Gabor Babos op en trof daarna de paal. NEC, dat in balbezit met drie verdedigers en vijf middenvelders speelde, had via Lasse Schöne zijn eerste gevaarlijke moment. Met een fraaie afstandsknal dwong hij doelman Luciano da Silva tot een katachtige redding.

NEC, dat verrassend de snelle Rachid Bouaouzan naar de kant haalde voor debutant John Goossens, speelde daarna een verloren duel. Gonzalo Garcia had FC Groningen op slag van rust al op rozen kunnen zetten. De Spanjaard kwam echter net te laat om zijn voet tegen een steekpass van Koen van de Laak te plaatsen. Na een kwartier in de tweede helft viel de beslissing alsnog; Van de Laak volleerde een kopbal van Koenders trefzeker langs Babos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen