Maguire wijst uitnodiging Jong Ierland van de hand

Maguire wijst uitnodiging Jong Ierland van de hand

29 januari 2009 – Barry Maguire heeft een invitatie voor Jong Ierland naast zich neergelegd. De middenvelder van FC Utrecht geeft vooralsnog de voorkeur aan Nederland. "Ik blijf voorlopig voor Oranje spelen", zegt hij op de website van zijn club.

Eerder deze week werd Maguire, die in het bezit is van zowel een Iers als een Nederlands paspoort, opgeroepen voor de oefenwedstrijd van Jong Ierland tegen Duitsland. Omdat Maguire zijn definitieve keuze voor één van beide landen nog wil uitstellen, is hij niet ingegaan op de uitnodiging.

"Ik heb uitgezocht of het verstandig zou zijn om nu al een keuze te maken voor of Oranje of het Ierse team. Na goed te hebben nagedacht, heb ik besloten niet op de uitnodiging in te gaan. Overigens betekent dit niet dat ik nooit voor Ierland ga spelen. Alleen de keuze om definitief voor een ander land dan Nederland uit te komen, heb ik uitgesteld."

In het verleden droeg Maguire éénmaal het shirt van een Iers jeugdteam. Daarnaast heeft hij voor diverse Nederlandse jeugdelftallen gevoetbald.

gerelateerd