Oranjeklant Braafheid: "Ik ben best verbaasd, ja"

29 januari 2009, 08:05

Bert van Marwijk staat niet bekend als een bondscoach die zomaar nieuwe spelers bij Oranje haalt. De opvolger van Marco van Basten houdt het liefst vast aan een vertrouwde groep, zonder al te veel nieuwe namen. Dat Edson Braafheid opgenomen is in de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijd tegen Tunesië, is dan ook een flinke verrassing. Ook voor de 25-jarige linksback van FC Twente zelf. 

"Ja, ik was best verbaasd toen ik hoorde dat ik in de voorselectie zat", zegt de in Paramaribo geboren linkervleugelverdediger tegen FCUpdate.nl. "Ik wist niet dat ik zo dicht tegen het Nederlands elftal aan zat. Natuurlijk was ik de vorige keer wel opgeroepen voor Nederland B, wat aangaf dat ik enigszins in beeld was, maar ik had niet verwacht dat ik nu bij het echte Oranje zou zitten. Een mooie verrassing, dus."

jong zweden
ozkan

ozkan]}Opvallend genoeg wisten veel familieleden en vrienden van Braafheid eerder van zijn plek in de voorselectie af, dan de verdediger zelf. "Ik was net een middagdutje aan het doen, toen keer op keer mijn telefoon afging. Na een tijdje besloot ik mijn telefoon toch maar op te nemen en toen vertelde een vriend me dat ik bij de selectie van het Nederlands elftal zat. Daarna hield het niet op, mijn telefoon rinkelde de hele middag."

Braafheid moet nu wachten tot vrijdag 6 februari, voordat hij weet of hij zich ook daadwerkelijk bij de Oranje-selectie mag melden. Die kans lijkt overigens best groot, aangezien er niet bepaald een overschot is aan linksbacks bij Oranje. Giovanni van Bronckhorst en Tim de Cler kunnen ook op die positie uit de voeten, maar Van Bronckhorst speelt bij Feyenoord op het middenveld en De Cler is bezig met een dramatisch seizoen. Toch rekent Braafheid zich nog niet rijk.

"Natuurlijk heb ik even gekeken welke linksbacks er nog meer in de voorselectie zitten, maar ik wil me niet te veel blindstaren op Oranje. Dat ik er nu bij zit, is voor mij een bevestiging dat ik met een goed seizoen bezig ben. Het is nu aan mij om die lijn bij FC Twente door te trekken, dan zie ik vanzelf waar dit eindigt", aldus de verdediger, die in januari 2007 overstapte van FC Utrecht naar FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen