Gabri: "Nederlands leren moet niet verplicht zijn"

Koen Freriks
28 januari 2009, 18:54

Ajax-middenvelder Gabri is het oneens met de verplichting van coach Marco van Basten dat alle spelers in de selectie Nederlands moeten kunnen spreken. De Spanjaard zegt in gesprek met Sportweek dat hij de taal best wil leren, maar vindt niet dat de oud-bondscoach het de spelers op moet leggen. 

"Ik vind het normaal dat je in een nieuw land de taal probeert te leren, dat is wel zo beleefd. Het bevordert bovendien je integratie en je raakt meer betrokken bij het land. Maar als iemand het niet wil, dan is dat zijn goed recht", aldus Gabri. 

De routinier verklaart dat hij op dat gebied botst met Van Basten. "Het is ook de reden waarom ik wat misverstanden met trainer Marco van Basten heb gehad. Onder de trainer is het namelijk verplicht om Nederlands te leren. Ik was altijd van mening dat je spelers daarin vrij moet laten. Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid pakken. En kijk, de taal is belangrijk, maar laten we het niet overdrijven."

Gabri staat niet onwelwillend tegenover Nederlandse lessen, maar zegt niet te houden van dergelijke verplichtingen. "Ik wil ook Nederlands leren, maar ik houd er niet van als het me verplicht wordt", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen