Wielaert: "Soms riep ik nog 'ingooi FC Twente'"

19 januari 2009, 00:00   Bijgewerkt: 19 januari 2009, 00:12

De kop is er af voor Robbie Wielaert. Uitgerekend op bezoek bij zijn oude club NEC, waar hij in het verleden twee keer verkozen werd tot beste speler van het seizoen, maakte de verdediger zondag zijn debuut voor Ajax. En hoewel het soms nog even wennen was, stapte hij na de 2-4 zege op de Nijmegenaren dik tevreden het veld af. "Want ik denk niet dat veel teams hier dit seizoen drie punten pakken."

Het ging deze week snel met Wielaert. Op maandag bereikten Twente en Ajax een akkoord over de transfersom, een dag later tekende hij zijn contract en amper een etmaal daarna trainde hij al voor het eerst mee met zijn nieuwe teamgenoten. Dat ging blijkbaar zo goed, dat coach Marco van Basten voor de lastige uitwedstrijd tegen NEC direct een basisplaats voor Wielaert inruimde. De oud-PSV'er vormde met de Belg Jan Vertonghen het hart van de Amsterdamse defensie.

Toch is het even wennen om nu Ajacied te zijn, na 2,5 jaar FC Twente. "Haha, ja tegen NEC betrapte ik mezelf er op dat ik soms nog 'FC Twente' riep. Als de bal over de zijlijn ging, riep ik bijvoorbeeld 'ingooi FC Twente' naar de scheidsrechter."

Wielaert weet niet hoe lang het ongeveer zal duren voordat het vernieuwde Ajax een ingespeeld team is. "Dat is een proces, het hangt van een heleboel dingen af. Neem bijvoorbeeld dit seizoen bij FC Twente. In het begin ging alles wat moeizaam, maar na die 6-0 overwinning op SC Heerenveen half november ging het ineens lopen. Er komt dan ook een stukje vertrouwen in de ploeg en dat versnelt het hele proces."

"Daarom is het ook zo belangrijk dat wij nu met Ajax deze zware uitwedstrijd tegen NEC gewonnen hebben", vervolgt hij. "Er zullen hier dit seizoen namelijk niet veel teams winnen, denk ik. Natuurlijk had ons veldspel nog beter gekund, maar deze drie punten zijn heel belangrijk. We zijn blijven knokken, zeker toen we met tien man kwamen te staan na de rode kaart voor Dario Cvitanich. We wilden deze wedstrijd per se winnen, de manier waarop was even minder belangrijk."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen