Wielaert zet handtekening onder contract tot 2011

13 januari 2009, 17:06   Bijgewerkt: 13 januari 2009, 17:25

De transfer van Robbie Wielaert naar Ajax is definitief afgerond. De verdediger zette dinsdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2011 bij de Amsterdamse club. Een dag eerder had Ajax met FC Twente al overeenstemming bereikt over de transfersom voor de verdediger (30), die zijn opleiding genoot bij PSV.

Het contract van Wielaert bevat een optie voor nog een seizoen, die door Ajax eenzijdig kan worden gelicht. Mogelijk kan de verdediger zondag, als Ajax de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen NEC, al debuteren voor zijn nieuwe club.

Wielaert debuteerde in april 1998 als PSV'er in het betaald voetbal. In Eindhoven slaagde hij er echter niet in om een basisplaats te veroveren, waardoor hij verhuurd werd aan achtereenvolgens FC Den Bosch en NEC. De Nijmegenaren namen hem later definitief over. Na vijf seizoenen bij NEC stapte Wielaert in de zomer van 2006 over naar FC Twente, waar hij uitgroeide tot één van de beste centrale verdedigers van de Eredivisie. Ook werd hij enige tijd geleden opgeroepen voor Nederland B.

Wielaert wordt woensdag om 15.00 uur officieel gepresenteerd in Amsterdam. Een uurtje later traint hij voor het eerst mee met de selectie van coach Marco van Basten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen