Wielaert verlaat FC Twente alsnog voor Ajax

Ger
12 januari 2009, 16:42   Bijgewerkt: 12 januari 2009, 17:07

FC Twente laat Robbie Wielaert na enig getouwtrek alsnog naar Ajax vertrekken. Dat heeft de Enschedese club maandag laten weten. De 30-jarige verdediger tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2011. Wielaert was bezig met zijn derde seizoen voor FC Twente.

De voormalig PSV'er was zelf al enige tijd rond met Ajax. De afgelopen dagen hadden de clubs echter grote moeite om een akkoord te bereiken. De Tukkers wilden Wielaert liever niet laten gaan. "FC Twente heeft er alles aan gedaan Wielaert voor de club te behouden, echter Robbie ziet Ajax als een sportieve verbetering", laat voorzitter Joop Munsterman van FC Twente weten.

"Wielaert heeft zich bij FC Twente de laatste tweeënhalf jaar kunnen ontwikkelen tot een belangrijke speler en is van grote waarde geweest voor het elftal. Wij betreuren zijn vertrek", gaat de preses verder. "Afgelopen zomer meldde Ajax zich bij FC Twente ook voor Wielaert. Destijds konden we hem voor de club behouden. Het is de vraag of een speler zich voor de tweede keer over zo'n teleurstelling heen kan zetten. Dit heeft ons doen besluiten met zijn overgang naar Ajax in te stemmen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen