Manchester United maakt korte metten met Chelsea

11 januari 2009, 18:57   Bijgewerkt: 11 januari 2009, 19:27

Manchester United zette zondag een belangrijke stap op weg naar prolongatie van de Engelse landstitel. Met Edwin van der Sar in het doel won de ploeg van manager Sir Alex Ferguson thuis met liefst 3-0 van titelrivaal Chelsea. Hierdoor is Manchester United nu, qua verliespunten, de beste ploeg van de Premier League.

Op de overwinning van Manchester United viel niets af te dingen. In de eerste veertig minuten van de wedstrijd gebeurde bijzonder weinig, maar na de 1-0 van Nemanja Vidic op slag van rust kwam Chelsea er niet meer aan te pas. Vidic opende de score door een hoekschop van Ryan Giggs, die goed doorgekopt werd door Dimitar Berbatov, bij de tweede paal binnen te knikken. Enkele seconden hiervoor was een treffer van Cristiano Ronaldo, eveneens uit een corner, afgekeurd.

Na de pauze gaf Chelsea iets meer ruimte weg, omdat het op zoek wilde naar de gelijkmaker. De thuisclub wist echter wel raad met deze speelruimte en na ruim een uur zorgde Wayne Rooney voor de 2-0. De spits tikte van dichtbij een voorzet vanaf de linkerkant van Patrice Evra binnen. De definitieve beslissing viel vervolgens vlak voor tijd, toen Dimitar Berbatov een vrije trap van Ronaldo binnenknalde.

Omdat Liverpool eerder dit weekend punten morste bij Stoke City (0-0), is Manchester United nu de club met de minste verliespunten in de Premier League. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt weliswaar nog vijf punten, maar United heeft twee duels minder gespeeld. Als de regerend landskampioen deze beide inhaalduels wint, komt het één punt boven Liverpool te staan. Chelsea moet voorlopig in de achtervolging. De ploeg heeft nu vier punten minder dan Liverpool.