Theo Bos ziet droom in vervulling gaan

3 januari 2009, 12:38   Bijgewerkt: 3 januari 2009, 18:07

Eerder vandaag werd bekend dat Theo Bos de komende anderhalf jaar de scepter zwaait bij Vitesse. De oefenmeester verruilt FC Den Bosch voor de Arnhemse formatie, waar hij de werkzaamheden overneemt van de ontslagen Hans Westerhof. Beide partijen zijn in de zevende hemel met de overeenkomst.

"Fantastisch", is de eerste reactie van clubman Bos op de officiële website van Vitesse. "Het was mijn grote wens ooit als hoofdtrainer bij Vitesse terug te keren. Ik ben heel blij dat het gelukt is. Dat het ooit een keer zou gebeuren, daar hield ik rekening mee, maar nu is het ineens razendsnel gegaan."

De 43-jarige Bos bracht een groot deel van zijn voetballoopbaan door in de Gelderse hoofdstad. Hij speelde er maar liefst vijftien seizoenen en werd er vervolgens jeugd- en assistent-trainer. In januari 2005 werd hij voor het eerst hoofdtrainer bij een betaald voetbalclub. Bij FC Den Bosch volgde hij de ontslagen Henk Wisman op. De Bosschenaren stonden een overgang van de coach geen moment in de weg.

"FC Den Bosch heeft met mij meegedacht in de overgang naar Vitesse en dat stel ik erg op prijs, want ik heb ontzettend prettig bij die club gewerkt. Nu ga ik vol aan de bak in Arnhem. We zitten vanaf morgen een week lang 24 uur per dag bij elkaar. Dat is een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen en de te volgen lijn duidelijk te krijgen en te maken."

Marc van Hintum is erg te spreken over zijn nieuwe trainer. "Theo Bos is een ambitieuze trainer met een groot Vitesse verleden", aldus de technisch directeur. "Dat was niet het belangrijkste criterium, maar het heeft wel een rol gespeeld. Het is prettig dat Theo de clubcultuur kent."

"De belangrijkste reden om Theo te contracteren is geweest dat hij in staat is van zijn spelers een team te maken. Dat heeft hij eerder bij Jong Vitesse en de afgelopen jaren bij FC Den Bosch bewezen. Theo is een teambuilder en ik heb er het volste vertrouwen in dat hij het onderste uit de kan gaat halen bij onze spelers. Dat is altijd belangrijk, maar zeker in de huidige situatie van Vitesse", sluit Van Hintum af.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn van FC Den Bosch zei in een reactie dat de overgang van Theo Bos naar Vitesse niet meer was tegen te houden. "Mede omdat zijn contract afliep. Je moet het zien als een zalm die tegen de stroming in zwemt; uiteindelijk komt die ook altijd thuis uit."

FC Den Bosch heeft nog geen nieuwe hoofdtrainer op het oog. De assistenten Jan van Grinsven en Arnold Scholten nemen tijdelijk de honneurs waar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen