Uilenberg: "Booy moet zich aan feiten houden"

Ger
28 december 2008, 13:15

Jaap Uilenberg begrijpt niets van de felle uitlatingen van trainer Foeke Booy na afloop van de wedstrijd tussen Willem II en Sparta. Volgens Booy zou de scheidsrechtersbaas van de KNVB de coach hebben gewaarschuwd zich gedeisd te houden met zijn kritiek op de arbitrage.

"Dat heb ik helemaal niet gezegd", aldus Uilenberg zondag. "Booy moet zich wel aan de feiten houden. Ik had het over andere mensen op de bank, Adri van Tiggelen en Fred Grim. Ik vond dat zij zich na herhaaldelijk beklag richting de leiding beter wat terughoudender konden gedragen. Ik heb de naam van Booy hierbij niet genoemd."

Volgens Uilenberg werd hij in de rust aangesproken door Sparta-directeur Peter Bonthuis over de rode kaart voor Spartaan Edouard Duplan. "Het is dus niet zo dat ik Bonthuis heb aangesproken op de kritiek op de arbitrage. Dat kwam in het kader van de rode kaart aan de orde. Ik begrijp heel goed dat er bij trainers bepaalde emoties loskomen en dat zij bepaalde situaties anders zien."

"Een trainer mag ook zijn mening geven, maar de zaken moeten wel worden weergegeven zoals ze zijn gegaan", aldus Uilenberg, die niet weet of de KNVB nog iets gaat doen met de uitlatingen van Booy. "Dat is niet mijn zaak", stelt de scheidsrechtersbaas.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen