Heerenveen rondt komst aanvaller Ingelsten af

23 december 2008, 14:41

SC Heerenveen heeft Patrik Ingelsten definitief binnen. De 26-jarige Zweedse spits doorstond dinsdag de medische keuring en werd vervolgens officieel gepresenteerd bij de Friese club. Ingelsten is afkomstig van de Zweedse kampioen Kalmar FF en tekende in het Abe Lenstra Stadion een contract tot de zomer van 2012.

"Hij is een gevaarlijke jongen. Hij is snel en kan scoren", beschrijft directeur Yme Kuiper van SC Heerenveen zijn nieuwste aanwinst. "Ingelsten staat altijd op scherp. Als hij gelanceerd wordt, is hij weg en moeilijk te achterhalen. Hij is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Allbäck. Qua carrière niet, maar ook niet in zijn voetbal. Hij kan niet met zijn rug naar het doel spelen en als aanspeelpunt fungeren."

"Ik ben een speler die altijd in beweging is. Dat is moeilijk te verdedigen. Ik krijg altijd kansen", zegt Ingelsten zelf. "In Nederland wordt offensief gedacht en gespeeld. Dat is het type spel dat bij mij past. Dit is de juiste stap voor mij."

Ingelsten is al de tweede speler van Kalmar FF die deze transferperiode naar Friesland komt. Eerder legde Heerenveen ook middenvelder Viktor Elm vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen