Afellay bezorgt PSV winst in povere topper

21 december 2008, 16:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was een beetje de strijd tussen de lamme en de blinde, zondag in Eindhoven. Met PSV en Feyenoord stonden twee teams tegenover elkaar, die meer problemen dan punten hebben. Eén moment van Ibrahim Afellay diep in de tweede helft bleek voor PSV voldoende om de bleke topper te beslissen. De middenvelder zorgde met een knap schot voor het enige doelpunt (1-0).

stevens

stevens

De laatste zege van Feyenoord dateert echter alweer van maart 2004, toen een goal van Ebi Smolarek de Rotterdammers een 0-1 zege bracht. Opvallend is dat bij PSV toen de huidige Feyenoorders Theo Lucius en Kevin Hofland speelden, terwijl Feyenoord in de slotfase Danko Lazovic in de ploeg bracht. Hij is nu, ruim 4,5 jaar later, de centrumspits van PSV. Ook spelers als Patrick Mtiliga (nu NAC), Peter van den Berg (nu FC Den Bosch) en Chung-gug Song (terug in Zuid-Korea) deden toen nog mee bij Feyenoord.

Op het veld bleek direct dat beide teams niet overlopen van het vertrouwen. Strijd en vechtlust was er wel, maar van goed voetbal was geen sprake. Opvallend was wel dat Feyenoord, dat de laatste weken bijna alleen maar verliest, redelijk goed op de been bleef. Via El Ahmadi en Makaay kreeg de ploeg voor rust al twee prima kansen, maar tot goals leidde dat niet. Namens PSV waren Nordin Amrabat en Dirk Marcellis het meest dicht bij een treffer, maar hun pogingen gingen net naast en op de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen