"Echt ongelooflijk wat we met deze ploeg bereikt hebben"

19 december 2008, 08:10   Bijgewerkt: 19 december 2008, 09:27

NEC beleefde donderdag een hoogtepunt uit de clubhistorie. Dankzij een zege op Udinese (2-0), bereikte de ploeg de derde ronde van de UEFA Cup. Dat dit ten koste ging van Spartak Moskou en Dinamo Zagreb, twee teams van internationale allure, maakte deze prestatie alleen maar indrukwekkender. "Deze dag zal met gouden letters worden bijgeschreven in de boeken van NEC", weet Gabor Babos.

Hoe dicht winst en verlies in het voetbal bij elkaar liggen, bleek donderdag in Nijmegen weer eens. Na 45 minuten geloofde bijna niemand nog in de kansen van NEC om Europees te overwinteren. De Gelderse ploeg stond nog 0-0 tegen Udinese, terwijl rivaal Spartak Moskou een 0-2 leiding genomen had tegen Tottenham Hotspur.

De zaak leek verloren, geeft ook doelman Gabor Babos toe. "In de rust zeiden we tegen elkaar: 'oke, we kunnen hartstikke trots zijn op alles wat we deze UEFA Cup hebben laten zien. We gaan nu gewoon proberen om zelf onze wedstrijd te winnen, daarna zien we wel of het genoeg is'. Dat hebben we gedaan en uiteindelijk was het genoeg. Ongelooflijk. Echt ongelooflijk wat we met deze ploeg gepresteerd hebben", stamelt de dolblije Hongaarse doelman tegen FCUpdate.nl.

fans

fans

Wat de prestatie van NEC nog knapper maakt, is dat de Nijmeegse ploeg volledig terecht door is naar de volgende ronde. "We winnen van Spartak Moskou en Udinese en stonden ook bij Dinamo Zagreb vlak voor tijd met 1-2 voor. Die wedstrijd verloren we nog, maar dat was nergens voor nodig. Alleen tegen Tottenham Hotspur hadden we geen kans, maar al met al is het gewoon terecht dat we naar de volgende ronde zijn. Nogmaals, het is echt onvoorstelbaar wat we gedaan hebben."

Beukering

Beukering

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen