AZ: Mendes ontbreekt, Ari en El Hamdaoui twijfelgevallen

18 december 2008, 15:55

AZ moet het morgen tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht wellicht stellen zonder aanvallers Ari en Mounir el Hamdaoui. Woensdag vertrok de Braziliaan voortijdig van de training met een blessure, iets wat topscorer El Hamdaoui vandaag deed. David Mendes da Silva is zeker niet van de partij. De middenvelder is ziek.

Voordat besloten wordt of het spitsenduo kan spelen, ondergaan beide spelers nog een test. "Mounir gaat nog naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Ari traint vanmiddag een keer extra. Aan de hand van die testen beslis ik of ze bij de wedstrijdselectie zitten", vertelt coach Louis van Gaal op de site van de Alkmaarders.

Naast Mendes da Silva kan de koploper normaal gesproken geen beroep doen op de nog geblesseerde Kew Jaliens. De verdediger zal alleen deel uitmaken van de selectie als er te veel spelers uit de laatste linie afwezig zijn. Jeremain Lens en Héctor Moreno verschijnen eveneens niet aan de aftrap. Beide kampen met een voetblessure.

Door alle kwetsuren zal het even puzzelen worden voor Van Gaal. "De mogelijkheden die ik achterin heb zijn door de blessures beperkt, maar na de winter zullen Gijs Luirink en Jaliens weer fit zijn. Ook voor Kees Luijckx liggen de kansen centraal achterin. Van mij hoeft er op die posities dus geen aankoop bij in de winterstop, omdat ik spelers perspectief wil bieden", aldus de trainer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen