RKC Waalwijk
0 – 0
NEC

Boulahrouz nog altijd boos op Van Breukelen

Boulahrouz nog altijd boos op Van Breukelen

16 december 2008 – Khalid Boulahrouz heeft nog altijd geen goed woord over voor Hans van Breukelen. De oud-doelman stelde tijdens het EK dat Boulahrouz de selectie van Oranje in Zwitserland beter had kunnen verlaten, nadat zijn te vroeg geboren dochtertje overleden was. Volgens Van Breukelen zorgde Boulahrouz' aanwezigheid in de selectie voor te veel afleiding, in aanloop naar de kwartfinale tegen Rusland (1-3).

"Hij zei dat het beter voor het team was dat ik vertrok. Ik moest dus weg met mijn probleem zodat hij met zijn pindaatjes en zijn colaatje lekker van een zorgeloos Nederlands elftal kon genieten", reageert de boze Boulahrouz in Sportweek.

"Nou als hij mij de garantie had gegeven dat ze zonder mij Europees kampioen waren geworden, dan was ik de eerste die weggegaan was! Maar ik wilde het team verder helpen. Dat je voor een paar rotcenten bij de NOS zo koud over dit soort dingen praat. nota bene een volwassen man die ik hoog had zitten", vervolgt hij.

In het blad blikt Boulahrouz even terug op het EK, waarbij natuurlijk de herinneringen aan zijn overleden dochtertje Anissa overheersen. "Natuurlijk, als ik aan het EK denk, overheerst de pijn. Het is nog steeds heel moeilijk, ik zit nog volop in de verwerking. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik over de dood van mijn vader kon praten. Het overlijden van mijn dochtertje heeft ook tijd nodig. Ik ben nog heel kwetsbaar, praat er liever niet over. Ik kan nog niet zeggen hoe ik me voelde, die dag dat Anissa werd geboren en kort daarna overleed. Als ik erover praat, komt het verdriet te veel naar boven. Kan ik niet meer helder denken. Het was een bizarre situatie. Dat had niets te maken met het feit dat ik met een EK bezig was. Ook als ik thuis had gezeten, was het volledig onwerkelijk geweest. Alles draaide om me heen."

gerelateerd