Puntloos Heerenveen na groepsfase klaar in Europa

Ger
4 december 2008, 22:35   Bijgewerkt: 4 december 2008, 22:48

Voor SC Heerenveen is het bereiken van de volgende ronde in de UEFA Cup onhaalbaar geworden. De Friezen verloren donderdagavond ook hun derde groepswedstrijd. Voor eigen publiek bleek Sporting Braga met 1-2 te sterk.

Heerenveen wist na de fikse nederlagen tegen AC Milan en VfL Wolfsburg dat het derde groepsduel gewonnen moest worden om uitzicht te houden op Europese overwintering. Voor tegenstander Sporting Braga, dat drie punten behaalde uit evenveel optredens, waren de belangen in het Abe Lenstra Stadion eveneens groot. De Portugezen hadden een zege nodig om niet afhankelijk te zijn van de resultaten op de laatste speeldag in groep E.

De 1-0 was voor de Friese supporters allerminst een reden om met een gerust hart in de kuipstoeltjes plaats te nemen. Heerenveen slaagt er dit seizoen immers zelden in om een wedstrijd zonder tegengoal af te sluiten. Dat gegeven deerde coach Trond Sollied in de aanloop naar het UEFA Cup-treffen als één van de weinigen niet. "De nul houden is niet belangrijk. Het is belangrijker om één doelpunt meer te maken dan Braga", gebruikte de Noor een Cruijffiaanse wijsheid.

Vayrynen

Vayrynen

Door de nederlaag is Heerenveen, dat twintig minuten voor het einde ook regisseur Danijel Pranjic met een blessure zag afhaken, kansloos voor het bereiken van de knock-outfase. De laatste wedstrijd tegen het eveneens uitgeschakelde Portsmouth zal slechts om de winstpremie en de sportieve eer zijn. Braga bekert samen met groepsgenoten AC Milan en VfL Wolfsburg na de winterstop verder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen