Liverpool eindelijk voorbij Manchester in FA Cup

Ger
18 februari 2006, 16:07

Liefst 85 jaar moest Liverpool in de FA Cup wachten op een overwinning op Manchester United. Zaterdag was het dan eindelijk raak: The Reds versloegen Manchester in de vijfde ronde van het bekertoernooi met 1-0. Matchwinner Peter Crouch scoorde het enige doelpunt op Anfield Road al vroeg in de wedstrijd.

Ondanks de Champions League-ontmoeting van komende week tegen Benfica stuurde Liverpool-coach Raphael Benitez een volwaardig elftal het veld in. De zege voor zijn ploeg was verdiend. Manchester United werd slechts zelden gevaarlijk. Pas in de 80e minuut kwam Ryan Giggs voor het eerst in scoringspositie, maar hij schoot de bal over het doel.

In de eerste helft had Crouch de enige goal van de partij voor zijn rekening genomen. Uit een voorzet van Steve Finnan kopte de lange spits de 1-0 op het bord. Edwin van der Sar zag de bal via zijn hand en de paal over de lijn rollen.

Bij de thuisploeg stond Jan Kromkamp niet in de basis, maar viel wel in. Hij verving in de 82e minuut de Australiër Harry Kewell. Ruud van Nistelrooy speelde bij Manchester United de hele wedstrijd. Oud-PSV'er Park kwam in de 90e minuut in het veld, nadat Alan Smith zwaar geblesseerd raakte. Smith werd op een brancard van het veld gedragen. Waarschijnlijk heeft hij een gebroken been.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen