Nijland: "Dit doelpunt voelt als een opluchting"

Ger
30 november 2008, 09:30   Bijgewerkt: 30 november 2008, 09:46

Na vijf uitnederlagen op rij wist PSV zaterdagavond tegen SC Heerenveen een nieuwe zeperd op vreemde bodem te voorkomen. Stefan Nijland bezorgde de landkampioen vlak voor tijd de onverwachte gelijkmaker (2-2). "Mooi dat ik duidelijk van waarde ben geweest."

"We zijn goed weggekomen", beseft Nijland in de catacomben van het Abe Lenstra Stadion. "Zeker als je kijkt naar het scoreverloop. Toen de laatste tien minuten ingingen, keken we nog tegen een 2-0 achterstand aan. Het was van onze kant geen beste wedstrijd, maar in de hectische slotfase kon het werkelijk alle kanten op. Het lag toen op het middenveld helemaal open. Met een beetje geluk hadden we zelfs nog de onverdiende 2-3 gemaakt."

Voor Nijland, die afgelopen zomer overkwam van FC Groningen, zat er tegen de Friezen een basisplaats in. "Ik was wel verrast en ik wilde ook echt graag wat laten zien. Dit seizoen heb ik het vooral met invalbeurten moeten doen. Bovendien werd ik meestal op de flank gezet, wat niet mijn favoriete positie is. Ik ben geen buitenspeler met een specifieke actie. Ik ben liever actief achter de spits, met Danko Lazovic en Danny Koevermans voor me."

De jonge aanvaller bekroonde zijn optreden met de late gelijkmaker. Vrij voor het doel stifte hij de bal ijzig kalm over sluitpost Kenny Steppe. "Ik schiet nooit lukraak op het doel. Ik had al in m'n hoofd wat ik ging doen, al moest ik nog wel op de actie van de doelman wachten. Dit doelpunt voelt als een opluchting. Het is mooi dat ik duidelijk van waarde voor de ploeg ben geweest. Tijdens de trainingen heb ik er ook alles aan gedaan om me in de basis te knokken."

Door: Ger Hensen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen