PSV knokt zich in de slotfase naar gelijkspel

Ger
29 november 2008, 22:40   Bijgewerkt: 29 november 2008, 23:41

PSV heeft in de laatste tien minuten een nederlaag bij SC Heerenveen voorkomen. De Eindhovenaren zagen Danny Koevermans en Stefan Nijland een 2-0 achterstand wegpoetsen. De thuisclub was op een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong gekomen door twee treffers van Roy Beerens.

Dat PSV geen zege uit Friesland zou meenemen, was vooraf al allerminst een verrassing. De ploeg van coach Huub Stevens wacht al een maand op een overwinning buiten het eigen stadion. In verschillende competities waren achtereenvolgens Olympique Marseille, NEC, AZ, Ajax en Atletico Madrid een maatje te groot. PSV moest het tegen SC Heerenveen bovendien stellen zonder spelmaker Ibrahim Afellay.

De gewaagde opzet van Stevens maakte PSV echter niet de gevaarlijkste ploeg. Lange tijd moesten de Eindhovenaren teren op een schot van Dzsudzsak, waar doelman Kenny Steppe eenvoudig zijn handen achter kreeg. SC Heerenveen wist na een kwartier wel te scoren via Roy Beerens. De jeugdinternational liet zich niet van de wijs brengen door een ingreep van Jeremie Brechet en schoot in opgekrabbelde positie raak.

De Friezen leken de wedstrijd halverwege de tweede helft te beslissen. Na een voorzet van Paulo Henrique verdubbelde Roy Beerens geheel vrijstaand de marge. Gerald Sibon verzuimde vervolgens de voorsprong met twee gevaarlijke kopballen verder uit te breiden. Die missers kwamen SC Heerenveen in de slotfase duur te staan. Danny Koevermans wist in de 82e minuut wel toe te slaan met het hoofd: 2-1.

Waar Stevens de puntendeling dankbaar in ontvangst nam, daar zat zijn collega Trond Sollied er beteuterd bij. De Noorse oefenmeester van SC Heerenveen had een zege na de ontluisterende 6-0 nederlaag tegen FC Twente goed kunnen gebruiken. Met het puntje blijven de Friezen bovendien steken in de middenmoot. PSV zag de achterstand op koploper AZ oplopen tot zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen