Helmond Sport schorst Guijo-Velasco na Hitlergroet

29 november 2008, 15:08

Daniel Guijo-Velasco heeft van Helmond Sport een disciplinaire schorsing van één wedstrijd opgelegd gekregen. De middenvelder krijgt de straf omdat hij vrijdag tegen RBC Roosendaal tot tweemaal toe een Hitlergroet bracht richting tegenstander Mels van Driel. Bovendien stelde Guijo-Velasco naderhand op televisie dat hij zijn actie 'gepast' vond, omdat Van Driel een 'matennaaier' zou zijn.

"Bestuur, directie, technische staf en spelers keuren dit bedrag af en distantiëren zich nadrukkelijk van een dergelijke houding. Het voorval is ook met Daniel besproken waarbij deze eveneens zijn gedrag ten zeerste afkeurt, berouw heeft getoond en zijn excuses heeft aangeboden", schrijft Helmond Sport in een verklaring.

"Bestuur en directie heeft de speler medegedeeld dat hij de eerstvolgende wedstrijd niet in de selectie zal worden opgenomen en dat hij zal worden ingezet op het sociaal maatschappelijke vlak middels een scholenproject", aldus de Brabantse club, die het gedrag van de speler 'onwaardig' en 'onacceptabel' noemt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen