Omstreden Rutten begrijpt kritische Schalke-fans

28 november 2008, 09:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Uitgerekend zijn oude club FC Twente lijkt volgende week als beul te kunnen fungeren voor Fred Rutten. De Nederlandse coach van Schalke 04 zag zijn elftal donderdag thuis met 0-2 verliezen van Manchester City, waardoor winst op FC Twente volgende week absoluut noodzakelijk is voor de Königsblauen om door te bekeren. En voor Rutten om zijn baan als coach in Gelsenkirchen te behouden.

Tijdens de wedstrijd tegen Manchester City roerden de fans van Schalke zich nadrukkelijk. De supporters hadden veel aan te merken op de strijdlust van het elftal en eisten het hoofd van technisch directeur Andy Müller. Rutten begreep de onvrede bij de achterban. "De fans riepen dat ze ons meer strijd wilden zien leveren. Daar hadden ze gelijk in, want na de 0-1 ontbrak bij ons volledig het geloof om nog een gelijkspel of overwinning uit het vuur te slepen", moest de Nederlander toegeven.

De 45-jarige Rutten stapte afgelopen zomer over van FC Twente naar Schalke 04. Onder leiding van de Tukker presteert de ambitieuze Duitse club zeer mager. In de voorronde van de Champions League was Atletico Madrid te sterk, terwijl de ploeg in de Duitse Bundesliga momenteel op een zeer magere zevende plaats staat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen