Feyenoord
0 – 1
ADO Den Haag

Sprockel woedend op 'achterbakse' Westerhof

Sprockel woedend op 'achterbakse' Westerhof

23 november 2008 – Vitesse-coach Hans Westerhof heeft zijn krediet bij voorstopper Civard Sprockel verspeeld. Televisiecamera's legden vorige week haarfijn vast hoe Westerhof tegen AZ-coach Louis van Gaal zei, dat hij zijn centrumverdedigers 'dramatisch' vond. Sprockel, die tegen AZ centraal achterin stond, is op z'n zachtst gezegd not amused.

"Hij kon niets anders dan zijn excuses maken. Maar hier is het laatste woord nog niet over gezegd", zegt Sprockel in De Telegraaf over de blunder van zijn coach.

"Dat heb ik hem ten overstaan van de groep ook gezegd. Ik heb aangegeven dat dit niet mijn manier van communiceren is. Achterbaks? Ja precies. Het is dat journalisten dit hebben aangezwengeld, anders had ik nu nog niet geweten dat hij ontevreden over me is. Dat heeft hij mezelf namelijk nog nooit verteld. Het is niet leuk als een trainer dit soort dingen tegen een collega zegt, in plaats van rechtsreeks tegen Sansoni of mij. Net alsof hij het maar met ons moet doen", stelt hij.

Volgens Sprockel weet Westerhof, die maandag zijn 60ste verjaardag viert, zich geen raad met de situatie. "Hij probeert het op een rare manier een beetje goed te maken. Laat ik het zo zeggen: ik blijf mijn best doen... voor de club."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020